Santiago
5 februari 2025 - Santiago, Chili
Santiago
4 februari
We besluiten om toch niet naar het nationaal park te rijden. De weg ernaar toe is waarschijnlijk erg slecht, waardoor we uren onderweg zijn en geen tijd overblijft om het park te verkennen. In plaats daarvan verlaten we de autoweg en nemen een route door de fruitstreek, de Ruta de la Fruta.
Wies navigeert ons er doorheen. Behalve fruit, fruit en nog eens fruit, zijn er ook de veilingen en fabrieken. In de verte ligt het machtige Andesgebergte.
Om 15 uur leveren we onze huurauto in en gaan met de taxi naar Santiago. Hier willen we een overdekte vis-, groente- en fruitmarkt bezoeken. In de veronderstelling dat het ver weg is, nemen we de metro. De infoborden waar de metro naar toe gaat vinden we niet. Geen probleem. Chilenen zijn zo behulpzaam, ze begeleiden je tot je in de metro zit. Voordat we weer de straat op gaan, worden we meermaals gewaarschuwd om toch vooral onze telefoons op te bergen en de handtas onder de arm te klemmen. Een agente adviseert Wies om oorbellen ringen horloge en armband in de tas te verbergen. Ik pas er niet in en moet mijn eigen boontjes doppen. We hebben het overleefd en zijn niet lastig gevallen. Foto’s hebben we niet durven te maken. We hebben ons niet onveilig gevoeld. Achteraf blijkt de markt helemaal niet zo ver weg te zijn van de gezellige wijk waar ons hotel ligt. Maar nu weten we wel hoe de metro hier werkt. ‘s Avonds genieten we nog van de gezellige oude Santiago wijk met de vele terrasjes en live muziek.
En sluiten af met het typisch Chileense gerecht :”pastel de choclo “ en een typisch Chileens drankje “sour calefate”.
. Geen verkeerde keuze. Morgen zit het aangename van de reis erop en vliegen we terug naar Nederland.
We bedanken al onze volgers voor jullie interesse en opmerkingen, die we met veel plezier gelezen hebben. Dit maakt het leuk om jullie deelgenoot te maken van onze reis door Chili en met name Patagonië.

Wij wensen jullie een behouden vlucht, zonder gekke dingen. Wij zijn weer blij om jullie hier te zien.
Het was weer een genoegen om met jullie mee te reizen.
Groetjes en tot ziens, Frans en Anneke
ik heb genoten van jullie verhalen en foto's en die hebben er ook voor gezorgd dat dit deel van de wereld niet helemaal meer een terra incognito is voor me. Merci !!! n behouden vlucht naar Nederland en goede thuisreis !
groetjes agnes
Groetjes May en Corry Derks