Dag 18 Te Anau
24 januari 2026 - Te Anau, Nieuw-Zeeland
Om half 12 staan we voor de poort om de Cathedral Caves binnen te gaan. Het is een kleine km wandelen door een regenbos
en vervolgens over een stukje strand.
Het is eigendom van de Maori’s. Privégebied dus. Het doet me denken aan de indianenreservaten in de USA.
De golven zijn hoog en spoelen nog ver het strand op. Ik moet vluchten voor het water en spring op een dikke steen. Wies heeft de schoenen en sokken al uit gedaan.
De broekspijpen worden elke keer verder opgetrokken. Van een afstand is het leuk om mensen te zien rennen voor het water. Er is weinig plaats om te ontsnappen want het water komt zelfs een stukje in de grotten.
Gelukkig komt niet elke golf zo ver. Eenmaal in de grot ben je veilig.
Voor mooiere foto’s surf naar
Cathedral Caves, Catlins | Gallery | One of the most popular attractions in the Catlins
Het laagwater waar ik het gisteren over had, is het laagwater in de buurt van Auckland bij Cathedral Cove (niet Cave). Weer een probleem opgelost. Nu kan ik het weer volgen. Het heeft me wel bezig gehouden als zeiler.
Om 13 uur rijden we via Invercargill naar Te Anau.
Het regent continue en de ruitenwissers van ons oude campertje piepen verschrikkelijk. Irritant. Eenmaal op de camping verwissel ik de boosdoener met de ruitenwisser die op het achterraam zit. Probleem opgelost. Hier gaan we morgen de Doubtfull Sound en overmorgen de Milford Sound bezoeken. Het is morgen droog en overmorgen zonnig. Goede timing dus want vandaag was het dweilen met de kraan open.

Hopen dat het weer beter wordt
Groetjes
Jullie hebben echt pech.