Dag 2 Auckland

9 januari 2026 - Tutukaka, Nieuw-Zeeland

Na een welverdiende nachtrust gaan we uitgebreid ontbijten in ons Jet Park Hotel. Om 10 uur zou het camperbedrijf ons ophalen maar dat werd 11.30 uur nadat we diverse keren hadden gebeld. De chauffeur had al een half uur gewacht op de parkeerplaats zei ze. Wel erg gemakkelijk om niet op het idee te komen om naar de receptie van het hotel te lopen.

De camper, een Toyota Hi Ace, heeft al 492 000 km gelopen. Daar kan nog wel een geschatte 6000 km bij. Het beestje is al 23 jaar oud. Er zitten al diverse schrammen en deukjes op maar dat kan in ons voordeel zijn. Alles is gedocumenteerd.

Bij de eerste stopplaats ontmoeten we een Belgisch koppel uit Gent. Zij hebben een camper gekocht voor €5000 en het ding ziet er beter uit dan de onze. Na 3 maanden vakantie proberen ze het weer te verkopen. Slimme Belgen.

We rijden een slingerende toeristenweg door het nationaal park Waitākere waarin het Arataki bezoekerscentrum ligt.

IMG_8753

Hier werden vroeger veel bomen gekapt die werden gebruikt voor masten op zeilboten. De paal  voor het bezoekerscentrum is een pronkstuk van de Maori cultuur.

6509d19a-0c48-4587-88f5-15d52ac7dcc0IMG_8755

De route is mooi, vol bochten en diepe greppels langs de weg. De greppels dienen om het regenwater af te voeren tot 170 cm per jaar op het Noordereiland.

We gaan kamperen bij een jonge dame die een huis met wei voor haar 9 schapen heeft gehuurd. De ouders van de eigenaar verven het huis. De kleren kun je in een hoek rechtop zetten. Op het erf staan twee zeecontainers en een oude bus op houtblokken. Het Bouls toilet is niet in gebruik. We staan langs de bus met uitzicht op ouwe afgedankte troep.

De nacht was stil op een enkele passerende auto na. We waren al vroeg wakker en hebben muesli gegeten en Nescafé gedronken.

1. Robert Luijten:
    9 januari 2026
    De eerste foto’s zien er al prachtig uit. Ben wel benieuwd naar de camper zelf
  2. May en Corry Derks:
    9 januari 2026
    Wij hebben in 2007 een halve dag op de camperbus gewacht. We hadden een groene. Er liepen er veel rond. Wel grappig iedereen groette elkaar! Misschien rijden er nog. Veel plezier op jullie rondreis.
  3. Josiah:
    9 januari 2026
    Die groene camperbusjes verhuurden ze in 2017 ook nog!

Geniet van het rijden, Ton en Wies. Dat is bijna nog het mooiste daar!! <3
  4. Anneke en Frans Steinbruck:
    9 januari 2026
    Ja, een foto van de camper zou leuk zijn. Mijn schoonbroer had er elektrische fietsen gekocht en op het eind van de reis met winst verkocht. Dus ook slimme Nederlanders.
    Mooie foto's, we zijn niet anders van jullie gewend. Geniet van vandaag en morgen.
  5. Geke en Wim.:
    10 januari 2026
    Wat een geluk hebben jullie gehad om toch te kunnen vertrekken vanaf Schiphol.Een enorme chaos voor meerdere dagen.Enjoy!!