Dag 38 Cathedral Cove

13 februari 2026 - Hot Water Beach, Nieuw-Zeeland

We zijn al vroeg op weg want om 10.30 uur is het laag water en dan is Hot Water Beach bereikbaar. We moesten een lang stuk over zeer bochtige wegen rijden en bovendien was het zicht erg slecht vanwege regen en mist. Diverse aardverschuivingen hebben hier enkele weken geleden plaats gevonden maar alles was opgeruimd.

b2ae4aa2-90df-46eb-89b3-d76a75d702e6

Eén uur te laat arriveerden we bij het strand.

Heet thermaal water komt hier uit de grond op een klein smal stukje strand wanneer het laagwater is. Als je dan een kuil graaft direkt aan het water, blijft het hete water in de kuil. Op het moment dat wij hier kwamen waren sommige zandkuilen al weggespoeld door het opkomende hoogwater

IMG_9440IMG_9441

Talrijke zandkuilen waren er gegraven en sommigen hadden nog warm water maar nog eventjes en alles wordt terug gegeven aan de zee. De papa’s en kinderen hadden er plezier in. Terwijl ik door de branding liep, kwam ik op een punt waar mijn voeten ontzettend heet werden in het zand , terwijl er koud zeewater overheen spoelde  “Hot water Beach”.

We rijden een klein stukje verder. We parkeren de auto en moeten enkele kilometers wandelen door een mooi regenwoud

IMG_9459, alvorens we op het strand komen, bij Cathedral Cove, een groot gat in een rots.IMG_9458IMG_9454IMG_9453IMG_9445IMG_9455 Bij hoog water om 16.00 uur kun je er niet meer met droge voeten doorheen lopen. Zolang hebben we niet gewacht.

We rijden door naar een mooie camping en nemen nog een duik in het zwembad. Het begint weer te regenen en afdrogen  bij het zwembad heeft geen zin. Na de douche arriveren we doorweekt bij de camper en pas daar kunnen we ons afdrogen en aankleden.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. May en Corry Derks:
    13 februari 2026
    Wat jammer toch van het weer!
  2. Anneke en Frans Steinbruck:
    13 februari 2026
    Geweldig mooie foto's van het strand, de omgeving etcetera. Wat weer mooie herinneringen. De schijf zal toch langzamerhand vol zijn. Jammer van het weer maar daar kun je niets aan doen . Je moet het ermee doen. Geniet van die laatste dagen.
    Groetjes