Nieuw Zeeland
4 januari 2026 - Heerlen, Nederland
Nieuw Zeeland werd al langer genoemd om te bezoeken. Een groot nadeel is de reisduur. We vliegen via China, Beijing om precies te zijn. Daar stappen we over naar Guangzhou en dan pas naar Auckland. Even afzien dus want de vliegreis duurt 32 uur van begin tot eindbestemming. Wies heeft slaappillen geregeld. Ze zal me wel wakker moeten maken in Auckland anders zit ik onverwacht weer op de retourvlucht naar Amsterdam.
Het land van de kiwi die zo zeldzaam is dat deze loopvogel waarschijnlijk niet gefotografeerd gaat worden. Ook de inwoners heten kiwi. Verspreid over een land wat bijna 7 keer zo groot is als Nederland en meer dan 5 miljoen kiwi’s heeft ( de vogels tel ik niet mee) is het dun bevolkt.
het Noorder Eiland is warmer en droger dan het Zuider Eiland. Voor ons niet zo belangrijk want het is zomer en de neerslag is beduidend minder dan het gemiddelde.
De camperreis duurt 39 dagen en doorkruisen beide eilanden. We hopen dat we aan de linker kant van de weg starten en eindigen.

We verheugen ons er al op via de reislogger jullie trip te kunnen volgen.
Goede reis,
Marie-Louise en Louis
Geke en Wim wensen jullie een heel goede vlucht en een prachtige, onvergetelijke vakantie in N-Zeeland.
Heerlijk om een nieuw land te ontdekken met een camper.
Groetjes vanuit Conques van Geke, Wim
groetjes agnes en ger
Geniet ervan , veel succes.
Groetjes Joop
Geniet er samen van.
Een hele mooie reis met heel veel herinneringen, waar wij ook van mogen profiteren
Groetjes, Frans en Anneke