Puerto Río Tranquilo

25 januari 2025 - Puerto Río Tranquilo, Chili

Goed geslapen en het ontbijt was ook uitstekend. Zodra we onderweg zijn nemen we 4 studenten mee die een meerdaagse wandeling gaan maken. Ze studeren in Santiago. We wilden er maar twee meenemen maar ze vonden de laadbak ook prima.

IMG_7686

Nou ja het was maar 15 minuten.

De eerste 110 Km is geasfalteerd maar de laatste 105 km was onverhard met wasbordeffect. Wies rijdt er snel overheen en dat vermindert het trillen aanzienlijk. In bochten wel opletten want je hebt weinig grip en we maken regelmatig kleine schuivertjes. De natuur is adembenemend.

IMG_7689IMG_7694IMG_7699IMG_7701

We komen een grote machine tegen die de weg ‘glad’ maakt. Daarna gaat het niet wezenlijk beter

In het dorp aangekomen moeten we veel moeite doen om een cabanja te krijgen. Maar het lukt en de tent blijft weer in de auto liggen. Maar goed ook want het is ‘s morgens te koud.

Met Google lens maak ik deze foto

IMG_7705

en krijg vervolgens de naam van deze schreeuwende vogel. Martin Pescador, Amerika’s grootste ijsvogel. De naam wordt bevestigd door de hostes die ook zat te kijken. Deze vogel komt bij ons niet voor.

1. Robert Luijten:
    25 januari 2025
    Prachtige natuur daar. En helemaal mooi over al die off road wegen
  2. Nelly Verbeek:
    25 januari 2025
    Schitterende natuur en mooi rijden in dat rode bakkie. Het lukt Wies toch. Chapeau
  3. Anneke en Frans Steinbruck:
    26 januari 2025
    Geweldige al weer. Mooie foto's. Wat een talent.