Talca

8 januari 2025 - Talca, Chili

Talca

We verlaten onze B&B en gaan richting een wijn domein, waar om half elf een rondleiding is volgens hun website. Maar helaas de volgende rondleiding is pas om 13 uur. Daar willen we niet op wachten en we rijden naar het volgende domein, de buren. Ook hier hebben we geen succes. De volgende rondleiding is morgen. Wel kunnen we er wijn kopen; vanaf € 17 per fles. Gall en Gall verkoopt deze wijn ook en wel voor het dubbele als hier. Voorlopig houden we het liever bij wijn uit de supermarkt. Daarvan durven we tenminste een flinke slok te nemen. Deze streek is veel mooier dan waar we gisteren doorheen gereden zijn. Behalve druivenvelden ook veel andere fruitsoorten, met voor mij onbekende planten.

IMG_0514IMG_0520

Na 2 uur sightseeing door de fruitstreek, nemen we de snelweg naar het stadje Talca. Een stadje met uitersten wat winkels betreft, namelijk straten met piepkleine, armetierige winkeltjes en grote warenhuizen.

IMG_0530

Er zijn ook overdekte shoppingcentra met vele luxe winkels

IMG_0533

en een hele food corner (vreetschuur),met allerlei bekende merken zoal Kentucky Fried Chicken, Burger King, Subway etc. Daar we nergens broodjes of iets dergelijks kunnen vinden, enkel vette hap, hebben we bij de Subway een broodje genomen. Tenslotte een leuk hotel geboekt, met zwembad,

IMG_0536

vernoemd naar “Parc Guell” in Barcelona. Door het hele hotel hangen foto’s van Parc Guell in Barcelona,

IMG_0538

Dit park is een ontwerp van Gaudi en als je ooit naar Barcelona gaat, is dit park een bezoek meer dan waard. Laat ons vandaag ook een stadje gepasseerd zijn met de naam: “Sagrada Familia”. De kathedraal in Barcelona, naar ontwerp van Gaudi, waar meer dan 100 jaar aan gewerkt is om het te voltooien.

Verder valt het ons op dat in de steden veel mensen veel te dik zijn. Teveel fastfood waarschijnlijk. Het wagenpark in Chili kan zich hier echt wel meten aan het Nederlandse. Alleen iets meer pickup trucs, van allerhande grootte en merken. De woningen zijn kleiner dan bij ons, vaak zelfs met golfplaten daken. Elk woonhuis in Chili is omheind en afgesloten met een stalen

poort. De smid doet hier goede zaken. Even bij je buren binnen vallen is dus niet zo makkelijk.

We eten bij de Irish Pub. We bestellen tonijn en zalm.

IMG_0541

Er zit een groente in die de smaak sterk beïnvloed. Ik herken het van een Vietnamese soep. Het zijn zeer kleine groene blaadjes. Hierdoor heeft de tonijn dezelfde overheersende smaak als de zalm. Jammer, het bederft onze maaltijd. Maar verhongeren doen we niet. Tot nu toe leven we in een westerse wereld. Niks mis mee. Maar we gaan voor verandering over enkele dagen.

1. Louis Cordewener:
    Hallo Ton. Blijf samen genieten van dit deel van de wereld, groetjes Louis. 👍🍀
  2. Agnes Amkreutz:
    8 januari 2025
    Hoi Wies en Ton blijf genieten daar schijnt tenminste de zon die is hier ver te zoeken.
  3. Anneke en Frans Steinbruck:
    8 januari 2025
    Ach, gisteren geschreven over wijn proeven en kopen, nu willen jullie gaan kijken, proeven en kopen . Hetgeen niet zo goed gelukt is. Mooi dat jullie zo'n fijn hotel hebben in Talca. Lekker even zwemmen. Ook fijn. Al die dikke mensen zullen er niet voor niets rondlopen. Ze zullen vaak in bepaalde restaurantketens verblijven. Weer veel gezien. Groetjes
  4. Ad Luijten:
    8 januari 2025
    Ton en Wies geniet er samen van, en fijn dat jullie ons op de hoogte houden. Veel groetjes, Ad en Stephy.
  5. Marlene:
    8 januari 2025
    hoi Wies en Ton, zoals altijd is het weer genieten van jullie reisimpressies in beeld en schrift en reis ik een beetje mee met jullie, dankjewel en nog veel plezier !
  6. Jos Hermans:
    9 januari 2025